RAE- JA SALAMANENNUSTE (AR-CHAMO)

×

ESSL

Siirrä hiiren osoitin oikealla olevien aikojen päälle nähdäksesi ennusteet eri aikoina. Jos haluat muuttaa ennusteen alkamisaikaa, kirjoita se yllä olevaan ruutuun (muodossa vvvvkkppdhh) ja paina Enter.

Ennustetodennäköisyydet tulevat Additive Regression Convective Hazard -malleista eli AR-CHaMo:sta, joita sovelletaan ECMWF IFS-, DWD ICON-EU- ja NCEP/NOAA GFS -mallien uusimpiin deterministisiin ajoihin. AR-CHaMo on kehittänyt käyttämällä ERA5-uudelleenanalyysiä, ATDnet-verkkoa (Met Officen luvalla) ja EUCLID-salamatunnistustietoja sekä ESWD-raportteja, jotka ESSL ja sen vapaaehtoiset kumppanit ovat keränneet. Jokaisen NWP-mallin kolmen kalibroimattoman todennäköisyyden keskiarvo näytetään.

Vastuuvapauslauseke:
Nämä ennusteet ovat kokeellisia ja toimitetaan ilman takuuta. Niitä tulee käyttää varoen. Viralliset sääennusteet ja varoitukset saat kansallisesta hydrometeorologisesta palvelusta tai vieraile osoitteessa meteoalarm.org.

Tämän sivuston mahdollistaa itävaltalaisen FWF Wissenschaftsfondsin rahoittama PreCAST-projekti, joka toteutetaan yhteistyössä ZAMG:n kanssa ja jota ECMWF tukee.
AR-CHaMo kehitettiin alun perin Francesco Battagliolin, Pieter Groenemeijerin ja Anja Rädlerin saksalaisissa BMBF-projekteissa STEPCLIM, ARCS (osarahoittaja Munich Re) ja CHECC (ClimXtreme) Mateusz Taszarekin ja Tomáš Púčikin tuella.